Blog

A pajzsmirigy befolyása a termékenységre és a terhességre
Becslések szerint minden nyolcadik nőnél diagnosztizálnak pajzsmirigy-rendellenességet élete során. Megfelelő működése a teherbeesés törekvés kapcsán is nagyon fontos. Ez a pillangó alakú, a nyak elülső részén található mirigy az anyagcsere mellett fontos szerepet játszik a terhességben és a magzat sikeres megszületésében is.
A progeszteron nevű csoda
A sárgatestormon vagy progeszteron a modern orvostudomány által ismert legrégebbi hormon. A természetben legalább olyan régóta létezik, mint a dió, és az több mint 500 millió éves. Az emberek 1929-ben fedezték fel, jelenlegi nevét 1935-ben kapta. Fontosságáról tanúskodik az is, hogy négy Nobel-díjat osztottak ki a vele kapcsolatos felfedezésekért.
Ügyfél zóna
Folyamatosan törekszünk a betegeknek nyújtott szolgáltatásaink fejlesztésére, ezért mint Szlovákia első asszisztált reprodukciós klinikája, még 2020-ban elindítottuk az ügyfél zóna szolgáltatást. Néhány esetben a paciens azonban kerüli ezt az egyedülálló előnyt, mert attól tart, hogy valami bonyolult dologról van szó, másoknak azonban kissé túlzó elvárásaik vannak. Ezért úgy döntöttünk, hogy jobban elmagyarázzuk, mi az az…
A férfiak termékenység csökkenésének rejtélye
A meddőség egyre több házaspárt érint, korábban főként női problémának számított, ma már korántsem van így. A férfiak irányába mutató divat könyörtelen, a terméketlenségel való probléma egyre nagyobb részt vesz benne. A nőket már mérsékelten leelőzték, a meddőségi esetek 40-55%-ában a férfi tényezőnél a probléma.
COVID-19 INFO