Blog: Női meddőség

Az életkor hatása a termékenységre
A meddőség egyre több párt érint, ennek egyik oka a terhesség későbbi korra halasztása. Az életkor ugyanis az egyik kulcsfontosságú tényező, amely befolyásolja a termékenységet, különösen a nők esetében. Sok nő automatikusan a harmincas év betöltése után tervez gyermeket, nem tudván, hogy egy ilyen döntés milyen kockázatokat visz magával. Ezért is döntöttünk úgy, hogy felhívjuk…
A pajzsmirigy befolyása a termékenységre és a terhességre
Becslések szerint minden nyolcadik nőnél diagnosztizálnak pajzsmirigy-rendellenességet élete során. Megfelelő működése a teherbeesés törekvés kapcsán is nagyon fontos. Ez a pillangó alakú, a nyak elülső részén található mirigy az anyagcsere mellett fontos szerepet játszik a terhességben és a magzat sikeres megszületésében is.
A progeszteron nevű csoda
A sárgatestormon vagy progeszteron a modern orvostudomány által ismert legrégebbi hormon. A természetben legalább olyan régóta létezik, mint a dió, és az több mint 500 millió éves. Az emberek 1929-ben fedezték fel, jelenlegi nevét 1935-ben kapta. Fontosságáról tanúskodik az is, hogy négy Nobel-díjat osztottak ki a vele kapcsolatos felfedezésekért.
COVID-19 INFO