Klinikáink

ISCARE, a.s.
Reprodukciós klinika, Nőgyógyászat, Urológia

Apollo Business Center II
blok B, 4.-ik emelet
Prievozská 4/A
821 09 Bratislava
Szlovákia
Tájékoztatás a tömegközlekedésről és a parkolásról
Térkép mutatása

Időpont kérés

Rendelési órák

Hét.-Csüt.
7:00 - 17:00
Péntek
7:00 - 15:30
7. 4. és 10. 4.
zárva

Visszajelzés kérése Csapatunk

MUDr. Michaela Grossová, PhD.

Főorvosi szakvezető
Grossová: MUDr. Michaela Grossová, Ph.D. Sikeresen befejezte orvosi tanulmányait és szakvizsgáit a nőgyógyászat - szülészet és a reproduktív orvoslás területén a pozsonyi Comenius Egyetem orvostudományi karán. A meddőség kezelés és az asszisztált reprodukció terén végzett műveltségét számos szakmai cikk és előadás is bizonyítja ezekről a témákról hazai és külföldi kongresszusokon. Az ESC (European Society of Cardioloy) és az ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) aktív tagja. 2011 óta elválaszthatatlan része orvosi csapatunknak a Pozsonyi ISCARE klinikán, ahol 2021 óta az orvosi főmunkás funkciót tölti be az ISCARE mindkét klinikáján. Fókusza elsősorban a donor programokra, valamint a petesejtek fagyasztására és a social freezing-re összpontosul.

Doc. MUDr. Jozef Války, CSc.

Nőgyógyász – meddőségi specialista
Doc. MUDr. Valky József, CSc. vezető szakértő az asszisztált reprodukció területén Szlovákiában. Ő volt az egyik első meddőséggel foglalkozó orvos Szlovákiában, és pont ő volt az, akinek sikerült az első szlovákiai gyermeke "kémcsőből" - IVF megtermékenyítés módszerével. Szakértelmének és érdemeinek köszönhetően a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának reproduktív orvostudományi főszakértőjeként dolgozott, valamint a Szlovák Nőgyógyász Társaság Asszisztált Reprodukciós Szekciójának elnöke volt. Nemzetközi téren részt vett és előadásokat tartott az asszisztált reprodukcióról világkongresszusokon, tagja az ESHRE-nek (European Society for Human Reproduction and Embryology), valamint IVF tanácsadóként is dolgozott Kuvaitban. Az ISCARE klinika alapítójaként a kezdetektől részese, és bár a betegek kezelését mára fiatalabb kollégáira bízta, továbbra is orvosi csapatunk szerves tagja marad.

MUDr. Peter Hrúzik, CSc.

Nőgyógyász – meddőségi specialista
MUDr. Peter Hrúzik, Csc. a pozsonyi Comenius Egyetem orvosi karán végzett. Szlovákiában az IVF társalapítója volt. Elvégezte a szakmai atesztáció első, illetve másdoik fokát nőgyógyászat, szülészet és reproduktív orvoslás terén. Sikeresen megvédte és megkapta az orvostudomány kandidátust e témában: ,, A citogenetikai vizsgálat fontossága a meddőség diagnózisában“. Szlovákia köztársaság egészségügyi minisztérium szakértőjeként dolgozott a Máltai Szent Vincent és Pál kórházban. Szakmai gyakorlatokat szerzett Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Izraelben. A kongresszusokon világszerte tartott előadásokat az IVF – ről. Csehszlovákiában ez első orvos volt, aki előadást tartott az ESHRE – n (European Society for Human Reproduction and Embryology). Jelenleg az idősebb páciensek meddőségi kezelésére és a sterilitás genetikai okaira összpontosít.

MUDr. Lenka Lapides

Nőgyógyász – meddőségi specialista
MUDr. Lenka Lapides a Pozsonyi Comenius Egyetem egészségtudományi karán végzett, tanulmányainak egy részét Finnországban fejezte be. Németországban-Münchenben töltött hat éve alatt végezte el a szakmai atesztációt nőgyógyászat és szülészet terén. Ezt követően egy vezető orvos csapat tagja volt Bajorországban, ahol nőgyógyászati onkológiát tanult Kuhn professzor vezetése alatt. Gyakorlatokat végzett Izrael, Egyesült Királyság, Finnország, Németország, Ausztria és Csehország klinikáin. Ma számos nemzetközi szakmai társaság tagja, többek között az ESHRE – nek (European Society for Human Reproduction and Embryology) is. 2019 óta a Pozsonyi ISCARE klinika csapat tagja. Szakterülete a meddőség immunológiai tényezői, doktori disszetrációs munkájában is erre összpontosít.

MUDr. Lea Macháneková

Nőgyógyász – meddőségi specialista
MUDr. Lea Macháneková – IVF specialista

Egyetemi tanulmányait a pozsonyi UK Egyetem általános orvostudomány karán végezte . 2008-ban fejezte be a szakterületi vizsgáját nőgyógyászat-szülészeti szakon. Tapasztalatát az asszisztált reprodukció területén a prágai GENNET klinikán szerezte meg. Aktívan részt vesz, az összes ultrahang diagnosztikára és asszisztált reprodukcióra összpontosító nemzetközi kongresszuson. Tagja a Cseh nőgyógyászati-szülészeti társaságnak. 2019-ben az ISCARE klinika csapata tagjává vált –jelenleg a szlovák és külföldi páciensek kezelőorvosa.

MUDr. Gabriela Šustová

Gynekológ - reprodukčný špecialista

MUDr. Bianka Lévayová

IVF doktor
MUDr. Bianka Lévayová általános orvostudományt tanult a Pozsonyi Comenius Egyetem Orvosi Karán. Ezt követően az Általános Orvostudományi Kar Első Nőgyógyászati ​​és Szülészeti Klinikájára került, ahol 2019-ben nőgyógyászati ​​és szülészeti szakirányú minősítést kapott. Ebben az időszakban több perinatológiára és reproduktív gyógyászatra összpontosító tanulmányúton és szakmai gyakorlaton vett részt a Cseh Köztársaságban az Anya- és Gyermekgondozási Intézetben vagy Firenzében, Olaszországban található Preis Iskolában. Aktívan részt vesz hazai és külföldi konferenciákon. Tagja a Szlovák Nőgyógyászati ​​és Szülészeti Társaságnak. 2019-ben került be a Pozsonyi orvosok ISCARE csapatába, ahol szlovák és külföldi betegekkel foglalkozik.

Bc. Marcela Pauleová

Főnővérhelyetes
A Dunaszerdahelyi egészségügyi középiskola elvégzése után Bc. Marcela Pauleová dolgozni kezdett a Szent Cirill és Metód kórházban (Antolská), ahonnan értékes tapasztalatokat szerzett, amelyeket a mai napig használ munkájában. Később a Szlovák Egészségtudományi egyetem ápoló és orvosi szakmai karán folytatta továbbképzését, ahol később tanulmányait a műtő szakápoló szakirányon végezte. 2008 óta az ISCARE aktív része, jelenleg vezető főnővérhelyetes pozicón. Rendszeresen részt vesz szakmai konferenciákon és szemináriumokon, különösen a nőgyógyászat és az IVF területén.

Sylvia Zavačanová

Nővér
Az érettségi végzése után mint szülésznő az egészségügyi középiskolában Sylvia Zavačanová a pozsonyi kórház nőgyógyászati ​​és szülészeti osztályán kezdett el dolgozni. Később poliklinikai kórházban dolgozott Kisújszálláson és a Koch-szanatóriumban. Ápolói pályafutása során a pozsonyi Szlovák Orvostudományi Egyetemen folytatta továbbtanulását, ahol a Nőgyógyászati ​​és Szülészeti Intenzív Terápiás szakirányon, valamint a Szülésre való pszichofizikai felkészítés okleveles munkatevékenységén szerzett diplomát. Emellett rendszeresen részt vesz szakmai konferenciákon, szemináriumokon, különösen a nőgyógyászat és az asszisztált reprodukció területen. 2017 óta tagja nővér csapatunknak a pozsonyi ISCARE klinikán.

Bc. Nina Homolová

Nővér
Bc. Nina Homolová a pozsonyi Szlovák Orvostudományi Egyetem Ápolási és Orvostudományi Karán tanult. A szülésznő szakon végzett képzés megszerzése után úgy döntött, hogy mesterképzésben folytatja tanulmányait, ahol jelenleg a pozsonyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Egyetem Ápolási Tanszékén tanul. Tanulmányai során szerzett kórházi, nőgyógyászati, szülészeti és ambulancián végzett orvosi gyakorlata mellett nyelvtudásának fejlesztése érdekében szakmai gyakorlatot is teljesített Londonban. Az egyetem mellett az orvosi kongresszusok és szemináriumok rendszeres látogatásával is bővíti tudását. Nővérként 2020-ban kezdett dolgozni a pozsonyi ISCARE klinikánkon.

Bc. Anita Koszorúsová

Nővér
A pozsonyi Egészségügyi Egyetem szülészeti asszisztens diplomája megszerzését követően Anita a pozsonyi St.Alžbeta Egyetem ápolói szakán folytatta tanulmányait. Már tanulmányai során szerzett tapasztalatokat nagyszombati, galántai, pozsonyi és dunaszerdahelyi kórházak nőgyógyászati és szülészeti osztályain. Tanulmányai elvégzése után a pozsonyi Egyetemi Kórház szülészeti osztályán dolgozott szülész asszisztensként, később a Dunaszerdahelyi Kórház és Poliklinika nőgyógyászati és szülészeti osztályán. 2021-ben csatlakozott az ISCARE ápolónői csapatához, és kétnyelvűségének köszönhetően a szlovák nyelvű páciensek mellett a magyarul beszélő pácienseinket is ellátja. És bár síkvidékről származik, a túrázás az egyik kedvenc szabadidős tevékenysége, de szívesen készít fotókat is, különösen az állatokról.

Bc. Hana Straková

Nővér
Hanka Straková a pozsonyi Szlovák Egészségügyi Egyetem Ápolási és Orvostudományi Karának Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszékén végzett. Tanulmányai után nővérként kezdte pályafutását a Ružinov Kórházban. Itt a nőgyógyászati-szülészeti klinika posztoperatív fekvőbeteg osztályán dolgozott, mígnem 2021-ben elhatározta, hogy csatlakozik a pozsonyi ISCARE klinika ápolói csapatához. Találkozhatnak vele akár klinikánkon tett látogatásuk során, de vérvételkor vagy a koordinátorral való konzultáció közben is, ahol mindent elmond, ami a stimuláció sikeres lefolytatásához szükséges. Hanka jó egészségügyi dolgozóként a szabadidejében is példát mutat, amit gyakran sporttal tölt, legszívesebben az edzőteremben.

Renáta Marjanová

Egészségügyi aszisztens
Renáta Marjanová már gyermekkorában érdeklődött az orvosi szakma után, amikor az édesanyjának segített, aki szülésznő volt. A tanulmányait más irányba vette, de végül a szíve visszahúzta az egészségügyhöz, így 2017ben elkezdett dolgozni mint Egészségügyi aszisztens nálunk az ISCAREban Pozsonyban. Leggyakrabban az operációs részlegen találkozhatnak vele, ahol a páciensekkel törődik a recepciótól a szobára helyezésen keresztül egészen a műtőbe helyezésig. A szerb nyelvtudásának köszönhetően fontos szerepet játszik a balkán térségből származó páciensek érkezésénél.

Mgr. Daniel Masarovič

Vezető embryológus

Mgr. Ana Ivanová

Embryológus
Mgr. Ana Ivanová a pozsonyi Comenius Egyetem Természettudományi Karán tanult biológiát. Posztgraduális tanulmányai keretében a Holland Tudományos Akadémián dolgozott, ahol több európai ország nemzetközi projektjében vett részt. 2002 óta a pozsonyi ISCARE klinikán dolgozik, ahol 2004 és 2021 között a laboratórium vezetőjeként dolgozott. 2004-ben egy izraeli képzésen vett részt, 2008-ban pedig Koppenhágában, Dániában végezte el az In Vitro Oocyte Maturation workshopot Války docenssel együtt, amelyet ezt követően Szlovákiában elsőként vezettek be klinikánkon. Rendszeresen részt vesz a humán embriológiával és az implantációs genetikai vizsgálattal foglalkozó konferenciákon. Tagja az Európai humán reprodukciós és embriológiai társaság nemzeti képviselői bizottságának is (CNR ESHRE). Embriológusként jelenleg a petesejtek üvegesítésére és a fagyasztásra specializálódik.

Mgr. Inez Romerová Ortizová

Embryológus

Mgr. Kristína Buchtová

Embryológus
Kristinka a pozsonyi Comenius Egyetem Természettudományi Karának Molekuláris Biológia Tanszékének hallgatójaként csatlakozott laboratóriumunkhoz és 2010 óta gazdagítja az ISCARE csapatát. A összevont laboratóriumban embriológusi és andrológiai laboráns tisztséget töltött be. Miután a klinika új helyen nyitott újra és külön laboratóriumokat hoztunk létre, Kristina 2016-ban az embryológiára kezdett szakosodni. Embriológusi munkája csak a néhány éves szülési szabadság alatt szakadt meg, és a sokéves gyakorlat mellett rendszeresen erősíti tudását hazai és külföldi konferenciákon, köztük az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság konferenciáin való részvétellel (ESHRE).Mindig pozitív, tele energiával és nagy inspiráció a kollégáinak, akikkel nagyon jó viszonyt ápol és állítja, hogy az ISCARE csapatában való munka az, ami energiával tölti fel a mindennapokban. Szabadidejében ezt az energiát sportolással szabadítja fel, különösen Flowin edzéseken, ami a szenvedélye, vagy snowboardozással. Klinikánkon kívül a lejtőkön is találkozhatsz vele - leginkább Hegyeshelyen vagy az osztrák Alpokban.

Mgr. Kristína Kordošová

Andrológiai laboratórium vezetője
Mgr.Kristína Kordošová – Andrológiai laboratórium vezetője

Egyetemi tanulmányait a pozsonyi UK Egyetemen végezte, molekuláris biológia szakon. Aktívan részt vesz a külföldi ESHRE konferenciákon, ahol a nyert világismereteket előadja a szlovák nőgyógyászati-urológiai kongresszusokon. 2018 –tól az ISCARE csapat tagja, mint andrológiai laboratórium vezető.


RNDr. Kristína Sedláková

Andrológus
RNDr. Kristína Sedláková fiatal kora óta nagyon aktív ember volt, akit sokféle terület érdekelt. Ezért tanult a gimnáziumban, ahonnan jelentkezett szlovák nyelv, pszichológia, de kémia és biológia szakra is. Végül az Alkalmazott Kémia és Biokémia Tanszékre került, amelyet sikeresen végzett a Cirill és Metód Egyetemen Természettudományi Karán a természettudományok doktora címmel, Nagyszombatban. Tanulmànyai keretében végzett tudomànyos kutatàsaitól különböző munkàkon ment keresztül, mígnem 2016-ban a pozsonyi ISCARE klinikànk laboratóriumàba került. Itt megérkezése után jelentősen részt vett laboratóriumunk andrológiai részének fejlesztésében, ahol jelenleg is andrológus dolgozik. Feladata a spermiogramok és egyéb spermiumvizsgálatok kiértékelése, ezek eredményeinek a betegekkel való konzultációja, illetve a spermium-leválasztási módszerek alkalmazása. Emellett rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi konferenciákon az andrológia és az asszisztált reprodukció témakörében.

Bc. Robert Hotový

Andrológus
A kémia és a biológia elbűvölte Bc. Hotový Robertet még a gimnáziumban, ezért döntött úgy , hogy a pozsonyi Comenius Egyetem Természettudományi Karán folytatja tanulmányait. Biological chemistry (biológiai kémia) szakon végzett a Sperma DNS fragmentációjának hatása az IVF-re az asszisztált reprodukcióban című szakdolgozatával, jelenleg mesterképzésben folytatja tanulmányait a genetika tanszéken. Kollégánk 2018-ban lett a pozsonyi ISCARE tagja, ahol az andrológia csapatunkat erősíti andrológiai labortechnikusként. Ha éppen nem a laboratórium falai közt tölti idejét akkor valamelyik kedvenc sportágánan hódol, mint például a futás, az úszás, a biciklizés vagy éppen a kondizás. Ha éppen a passzív pihenést választja akkor szívesen olvas. Leginkább a sci-fi es a fantasy regények keltik fel figyelmét. Kedvenc könyve a Silmarillion Tolkientöl.

Bc. Marianna Kerekesová

Koordinátor
Marianna az SZTE Kémiai és Élelmiszertechnológiai Karán szerzett alapdiplomát táplálkozás, kozmetika és egészségvédelem szakon. A megszerzett biológiai és kémiai ismereteknek köszönhetően, beleértve a gyógyszereket is, jól ismeri a meddőségi kezelés bonyolult világát, amelybe 2021-ben lépett be, amikor koordinátori állást vállalt pozsonyi klinikánkon. Itt gondoskodik nemzetközi pácienseinkről, és végigkíséri őket a kezelés során - az első kapcsolatfelvételtől az embrióbeültetésig az anyanyelvükön. Bár angolul is beszél, elsősorban magyar és német nyelvű pácienseket gondoz. Szlovák-magyar kétnyelvűségének köszönhetően a magyar nyelvű kommunikáció természetes számára, míg németül általános iskola óta tanul, később pedig több évig az osztrák Alpokban is dolgozott. Onnan a kiváló német nyelvtudás mellett a túrázás és a természet iránti nagy szeretetét is magával hozta, cserébe szívének egy darabját, amelyről azt mondja: örökre ehhez a gyönyörű országhoz tartozik.

Ana Kolar

Koordinátor
Az egészségügyi iskola elvégzése után Ana Kolar külföldön kezdett dolgozni ápolónőként egy neurológiai és pszichiátriai klinikán. Később úgy döntött, hogy Szlovákiában folytatja tanulmányait, ahol a pozsonyi ISCARE klinikánkon kapott állást, ahol 2020 óta dolgozik angolul és szerbül beszélő külföldi páciensek koordinátoraként. Nemcsak távolról, hanem személyesen is végigkíséri őket a kezelés folyamatán a klinikán tett látogatásuk során. Ugyanakkor a donorprogram koordinációja keretében ő felel a petesejt adományozása iránt érdeklődő hölgyekkel való kezdeti kapcsolattartásért. Jelenleg a pozsonyi Szlovák Egészségügyi Egyetem diákja. Az egészségügyi szakirodalom azonban nemcsak egyetemi tanulmányai miatt fontos, hanem ez az egyik kedvenc szabadidős műfaja is. Különösen a táplálkozás, az asszisztált reprodukció és a nőgyógyászat témakörei érdeklik.

Mgr. Denisa Mazániková

A donor program koordinátora
Mgr. Denisa Mazániková, tanulmányait a pozsonyi Szlovák Orvostudományi Egyetem ápolói és orvosi karán végezte. Mielőtt 2019-ben az ISCARE csapat tagjává vált, sok éves tapasztalatot gyűjtött az urológiai osztályon, majd később egy szemészeti klinikán. Szakértelmével és emberi hozzáállásával Pozsonyi klinikánkat elsőként főnővér pozícióban gazdagította, 2023-tól pedig koordinátorként segíti a donorprogramban résztvevő pácienseinket.

Mgr. Silvia Schmidtmayerová

Psychológus
Mgr. Silvia Schmidtmayerová pszichológiát tanult a Comenius Egyetem Filozófiai Karán. Pszichodinamikai pszichoterápiával foglalkozik a SIPP-ben. 2010 óta foglalkozik főleg nők szempontjából a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos problémákkal és azok feldolgozásával sikeres és sikertelen ciklusnál. A Dermatológiai rosszindulatú betegek civil társadalmi egyesületének és az Amazon betegegyesület szövetségének tagja, ahol mellrákos betegeken segít. 2016-ban az University College London-ban végzett tanfolyamot , amely a meddőség gondjaira és az asszisztált reprodukcióra összpontosított. Tudásával rendszeresen hozzájárul számos szakfolyóirathoz és médiához.

A Szlovák Köztársaság területén létrehozott rendkívül modern ISCARE klinika központunk magas szintű szakmai ellátást nyújt úgy az asszisztált reprodukció, mint az egynapos sebészet területén is. Fontos számunkra, hogy az itt töltött idő alatt mindenki a lehető legjobban érezze magát. Kérjük, tekintsék meg részletesen a klinikát, melyet az új virtuális túrának köszönhetően a térben, most 360 fokos körben figyelheti meg, kényelmesen akár otthonról is.

  • Professzionális egészségügyi szakemberek
  • Egyéni hozzáállás
  • Legmodernebb műszaki felszereltség
  • Komplex minőségi szolgáltatás
  • Innovatív gyógyászati megközelítések
COVID-19 INFO