Újdonságok

  • Lézer (Navi Lase) rendszer alkalmazása

    A lézer (Navi Lase) alkalmazása az asszisztált reprodukciós kezelés során:
REPRODUKCIÓS ORVOSLÁS

Napjainkra jellemzővé vált, hogy idősebb korra tolódik az első terhesség, ezzel együtt növekedik a nem önként vállaltan gyermektelen párok aránya, amelynek oka a férfi és női eredetű meddőség előfordulási gyakoriságának a növekedése. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint meddőnek az a pár tekinthető, amely esetében rendszeres szexuális együttlét ellenére egy éven belül nem jön létre terhesség. Ez a diagnózis jelenleg a partnerkapcsolatok 10–15%-ára érvényes.

Telefonáljon

Elküld

Időpontot kérek

telefonon
e-mailben
Elküld
DONORPROGRAM

Meddőségi centrumunkban a donorprogram az alábbiakat foglalja magában: spermium és oocita (petesejt) adományozása, amely által lehetővé válik, hogy a meddő pároknak a gyermek iránti vágya teljesüljön. Számukra az ivarsejtek adományozása az egyetlen módja a vágyott terhesség elérésének. Az adományozott sejtekkel megvalósított kezelés sikeressége 55–60%!

A spermium és a petesejt adományozása anonim módon történik, az adományozók az adományozással összefüggő kiadások térítésére jogosultak.

Az ovuláció időzítése

Az első lépés rendszerint az ivarszervek funkcionális zavarainak gyógyszeres kezelése és a szexuális aktus megfelelő időzítése. Fontos az, hogy figyelemmel kísérjük, hogyan reagál a petefészek a gyógyszerekre, valamint az, hogy a szexuális aktust a partnerek a petesejt leválásának az idejére időzítsék. A kezelésnek ezt a szakaszát leginkább a körzeti nőgyógyász végzi. Ha ez a kezelés rövid időn belül nem vezet eredményre, minél előbb meg kell kezdeni a probléma okainak feltárását. Az ovuláció figyelemmel kísérése 15–23%-ban eredményes.

IUI - SPERMIUMOK MÉHBE JUTTATÁSA

Az intrauterális inszemináció (IUI) azaz a spermiumok bejuttatása a méhbe a legegyszerűbb asszisztált reprodukciós eljárás. A spermiumokat ovulációkor juttatjuk az anyatestbe, ezt szükség esetén hormonális előkészítés előzi meg. Az IUI főképpen abban az esetben indukált, ha a meddőség immunológiai tényezőre vezethető vissza, ugyanis a spermiumok elleni ellenanyagok elsősorban közvetlenül a méhnyakban fejtik ki hatásukat. Az IUI feltétele, hogy a petevezeték átjárható legyen, az 1 ml-ben található spermák száma pedig legalább 2 millió. Az intrauterális inszemináció sikeressége 8–10%.

IVF - ANYATESTEN KÍVÜLI MEGTERMÉKENYÍTÉS

Az in vitro fertilizáció (IVF) esetén az oocita (petesejt) az anyatesten kívül termékenyül meg: a petesejtek és a spermiumok petricsészében közös tenyésztő közegben vannak. A reprodukciós orvoslásban alkalmazott alapvető eljárásról van szó, amely normál spermiogram esetén (normoozospermia) és fiatalabb nőknél (34 éves korig) indukált. A módszer lényege, hogy a spermiumoknak saját maguknak kell behatolniuk a petesejtbe; ez azonban nem mindig sikerül, illetve előfordulhat, hogy a petesejtbe abnormális spermium jut be. Ezért ha a spermiumkép valamilyen problémát mutat, az ICSI módszer javaslott. A módszer sikeressége 50–60%.

ICSI - A SPERMIUM INJEKTÁLÁSA A PETESEJTBE

Olyan mikromanipulációs módszerről van szó, amely esetében a spermiumot mikroszkóp alatt mikropipetta segítségével közvetlenül a petesejt citoplazmájába juttatják (intracytoplasmatic sperm injection). Az embriológus a spermiumot morfológiája (szerkezete) és mozgékonysága alapján mikroszkóppal választja ki, ezt követően történik a spermium immobilizálása és a petesejtbe injektálása. Ily módon nagy valószínűséggel megtörténik a megtermékenyítés az eljárás sikeressége 70–80%-os. Az ICSI módszer a rendellenességeket mutató spermiumkép esetén, idősebb nőknél (35 éves kor felett), illetve akkor használatos, amikor a stimulálás révén alacsonyabb számú oocita keletkezik.

MEGHOSSZABBÍTOTT KULTIVÁCIÓ

Természetes fogantatás esetén a petesejt a petevezetékben, annak ampulláris részében termékenyül meg. Ezt követően a méhbe vándorol, ez az út mintegy 6 napig tart. A meghosszabbított kultiváció esetén az embrió számára a természetes fogantatáshoz hasonló körülményeket teremtünk: abban az időpontban helyezzük be a méhbe, mint a természetes fogantatáskor, s az embrió fejlettségi stádiuma is azonos. A hosszabb idejű kultivációval az embrió számára jobb feltételeket teremtünk a beágyazódáshoz, egyúttal jobb minőségű embriókat válogatunk ki, ami szintén növeli a sikerességet.

IVM - IN VITRO MATURÁCIÓ

Az in vitro maturáció esetében (IVM) a petesejt az anyatesten kívül érik meg és termékenyül meg. A petefészekből még éretlen petesejteket szívunk le, majd a megfelelő médiumban történt érlelést követően következik az in vitro megtermékenyítés és végül az embriótranszfer. Ez a kezelési mód nem teljesen megszokott, különleges feltételek szükségesek a petesejt levételéhez és a vele való manipulációhoz. A módszer azok számára a páciensek számára megfelelő, akik rosszul reagálnak a petefészek stimulálására. Az IVM-et tartják a petefészek hiperstimulációs szindróma (OHSS) elleni legjobb megelőzési módszernek, s gyakran alkalmazzuk policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenvedő betegeknél is.

PIGD

Az embriók preimplantációs genetikai vizsgálatának a célja az öröklött betegségek kiszűrése és a habituális vetélés megelőzése.

több információ >>

IVF SOFT - SOFT STIMULÁLÁSI PROTOKOLL

A petefészek gyógyszeres előkészítésének célja nagyobb számú petesejt kinyerése abból a célból, hogy a megtermékenyítést követően az embriótranszfer céljaira a lehető legjobb minőségű embriót lehessen kiválasztani. Pontosan meghatározott feltételek mellett történik a petefészeknek tablettával vagy injekcióval történő minimális stimulálása. A kezelés menete azonos, mint az IVF és ICSI esetében, ezt követi az embriótranszfer. Alacsonyabb petesejtszám esetén a sikerességi arány csökken.

SINGLE EMBRYO TRANSFER

PREDIMPLANTAČNÁ GENETIKA

ASSZISZTÁLT
REPRODUKCIÓS
TECHNIKÁK

Az általunk alkalmazott valamennyi gyógyászati eljárás segédkezet nyújt, „asszisztál” a természetnek ahhoz, hogy a petesejt és a spermium a lehető legnagyobb eséllyel tudjon egyesülni, így embrió jöjjön létre, és esetleg egészséges terhesség alakuljon ki, ezért is nevezik ezeket a gyógyító eljárásokat „asszisztált reprodukció”-nak. A kezelés azonban rendszerint nem a mesterséges megtermékenyítéssel kezdődik. A kezelés során az egyszerű ajánlásoktól indulva a mind igényesebb beavatkozások felé haladunk mindaddig, amíg nem sikerül elérnünk a terhességet.

EGYNAPOS
SEBÉSZET

Az egynapos nőgyógyászati beavatkozások során olyan, rövid műtéti beavatkozásokat végzünk, amelyek esetében nem szükséges 24 óránál hosszabb kórházi ellátás. A páciensek többsége még a beavatkozás napján hazamehet. A leggyakoribb beavatkozások a diagnosztikai laparoszkópia, a diagnosztikai és műtéti hiszteroszkópia, a küret, a konizáció stb. Amennyiben bővebb tájékoztatást igényel, hívjon bennünket telefonon vagy írjon e-mailt.

Mit mondanak pácienseink

Dear Dr. Války and your great Team

In December 2014 I have born my twins after 36 weeks and 4 days of pregnancy. It´s a girl and a boy. They are so wonderfull, so sweet, so lovely, so curious, so beautiful – and they are mine! No words can tell you my happiness Thank you!

read more...Központunk sikeressége: Az ISCARE asszisztált reprodukciós központ sikerességi mutatója hosszú évek óta 56%-os friss embriók beültetése, a 49%-s fagyasztott/felolvasztott embriók beültetése esetén.
Mit mondanak pácienseink

2003. 5. 20-án következett be életünk legboldogabb eseménye. 11 évnyi házasság után megszületett kislányunk, Sofia. Gyönyörű, és rendkívüli boldogsággal tölt el bennünket a lénye. Elsősorban önöknek tartozunk köszönettel azért, hogy kislányunk megszületett, és annyi évnyi várakozás és a gyermek utáni vágyakozás után teljessé tette házasságunkat, új értelmet adott neki. Nagyon nehéz leírni, mit érzünk, engedjék meg azonban, hogy a köszönet szavaival köszönjük meg segítségüket. tovább...Központunk sikeressége: Az ISCARE asszisztált reprodukciós központ sikerességi mutatója hosszú évek óta 56%-os friss embriók beültetése, a 49%-s fagyasztott/felolvasztott embriók beültetése esetén.
Mit mondanak pácienseink

Nagy örömmel tudatjuk, hogy önöknek köszönhetően 12 év után teljesült legnagyobb álmunk. 2003. 2. 24-én 3 600 grammal és 54 cm-rel megszületett kislányunk, Tamara. Most 4 és fél hónapos, nagyon aranyos, és leírhatatlan boldogsággal tölt el bennünket. tovább...Központunk sikeressége: Az ISCARE asszisztált reprodukciós központ sikerességi mutatója hosszú évek óta 56%-os friss embriók beültetése, a 49%-s fagyasztott/felolvasztott embriók beültetése esetén.
Mit mondanak pácienseink

Mivel az olyan házaspárok közé tartozunk, akiknek nem sikerült természetes úton a teherbeesés, 2004-ben problémánkkal önökhöz fordultunk. 2004 júliusában IVF-ICSI beavatkozáson estünk át. A beültetésre július 5-én került sor, és a pozitív terhességi teszt után abban reménykedtünk, hogy a terhesség komplikációmentes lesz, és sikerül a babát kihordani. Így is történt. tovább...Központunk sikeressége: Az ISCARE asszisztált reprodukciós központ sikerességi mutatója hosszú évek óta 56%-os friss embriók beültetése, a 49%-s fagyasztott/felolvasztott embriók beültetése esetén.
Mit mondanak pácienseink

Külön köszönet Önnek, Války docens úr azért, hogy megszületett a mi kincsünk, kislányunk. 2012 augusztusában született, súly 3880 g, testhossza 50 cm.Központunk sikeressége: Az ISCARE asszisztált reprodukciós központ sikerességi mutatója hosszú évek óta 56%-os friss embriók beültetése, a 49%-s fagyasztott/felolvasztott embriók beültetése esetén.
Mit mondanak pácienseink

Egyúttal köszönetünket szeretnénk kifejezni önöknek azért, hogy segítettek valóra váltani álmunkat, és hozzájárultak ahhoz, hogy az önöknél tett látogatások és néhány hónapnyi várakozás után 2002. 10. 30-án 21:15 órakor megszületett várva várt kisfiunk, Samko, akinek a súlya a születéskor 3,25 kg, testhossza 51 cm volt.tovább ...Központunk sikeressége: Az ISCARE asszisztált reprodukciós központ sikerességi mutatója hosszú évek óta 56%-os friss embriók beültetése, a 49%-s fagyasztott/felolvasztott embriók beültetése esetén.

Újdonságok

Oocita vitrifikáció - Petesejtek ultragyors fagyasztása

Lézer (Navi Lase) rendszer alkalmazása

A lézer (Navi Lase) alkalmazása az asszisztált reprodukciós kezelés során:

1.) PGD céljára blasztocita biopszia
2.) Asszisztált hatching /Zona drilling
3.) Spermium immobilizálás
4.) Embrió defragmentálás
5.) Vitrifikáció (ultragyors fagyasztás)
6.) LAISS (élő nem mozgékony spermiumok szelektálása)

Tovább

   
1. 2.
   
3. 4.
   
5.

VISSZA

RÓLUNK

Az ISCARE, a.s. asszisztált reprodukciós központ az első szlovákiai IVF-központ, csaknem 16 éves gyakorlattal rendelkezik. Fennállása alatt a központ több mint 2000 gyermek megszületését tette lehetővé, s napjainkban újabb fellendülési szakaszban van. 2014-ben központunk a Hartenberg Capital befektetési alap által üzemeltetett FutureLife, s.r.o. egészségügyi intézményi hálózat részévé vált. A FutureLife, s.r.o. társasághoz a legjobb csehországi és számos európai meddőségi központ tartozik. Egy ilyen nagy társaságon belül gyors az ismeret- és tapasztalatátadás, s egész sor új kezelési módra van lehetőség. Az új körülmények között megújult az ISCARE, a.s. társaság laboratóriumi műszerparkja, és sokat merítünk a cseh központok tapasztalataiból. Munkatársak és tapasztalatok cseréje, valamint közös szemináriumok formájában szorosan együttműködünk a brünni Reprofit központtal. Központunkban gyakori vendég a szlovákiai hölgy páciensek körében jól ismert dr. Marek Koudelka. Az új társaság arra törekszik, hogy a szlovákiai pácienseket meggyőzze arról: nálunk a nemzetközi hálózat részét alkotó más centrumokkal összevethetően sikeres kezelést kapnak.

Több

Jelentések

Az első lombikbébi ma már boldog édesanya

Zuzka nem is sejtette, mennyire különleges: A szülei csak akkor árulták el a
titkot, amikor terhes lett

tovább >>

Hogyan lett az első lombikbébiből édesanya - riport

A videó letöltése után a tartalomból a Különleges szülés riportot válassza ki.


FIZETÉS

Szerződő a biztosítási


Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.

Union zdravotná poisťovňa, a.s.

DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s.

Fizetési mód

Készpénzzel a klinikán, átutalással illetve bankháztyával

ÁRLISTA

Címünk

ISCARE, a.s.
Központ asszisztált reprodukció
Apollo Business Center II, csoport B, 4. emelet
Prievozská 4A
Bratislava 821 09
Szlovák Köztársaság

 DŐPONT KÉRÉS

vétel:
+421 907 533 993
+421 (2) 5920 7800
e-mail: iscare@iscare.sk

IVF KOORDINÁTOR 

+421 917 530 510

Nyitvatartási idő

IGAZGATÓSÁG

MUDr. Oktavian Kuchárik
Az igazgatóság tagja és vezérigazgatója ISCARE, a.s.

MUDr. Michaela Grossová, PhD.
Az orvosi igazgatója
ISCARE, a.s. Bratislava
Tel.: +421 (2) 5920 7800
Fax: +421 (2) 5464 2552
E-mail:

Címünk

ISCARE, a.s.
Kollárová 2,
Martin, 036 01
Szlovák Köztársaság

Levelezési cím

ISCARE, a.s.
P.O. Box 172
Martin 1
036 01

Egyéb telefonszámokIVF KOORDINÁTOR
+421 917 330 014

DŐPONT KÉRÉS

+421(43) 401 2116
vétel:
+421 905 965 983

E-mail:

Nyitvatartási Idő

IGAZGATÓSÁG

MUDr. Oktavian Kuchárik
Az igazgatóság tagja és vezérigazgatója ISCARE, a.s.